Webináře nahrávky

Zaměstnanecké benefity v roce 2024 z pohledu daně z příjmů vč. metodiky finanční správy

Přehled benefitů, které jsou u zaměstnanců osvobozené od daně z příjmů, a které naopak zdaňované a jak je to s daňovou uznatelností jednotlivých benefitů u zaměstnavatele

Lektor: Ing. Christian Žmolík

Kdykoli dle Vašich časových možností
85 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Získejte podrobný návod, jak uchopit jednotlivé zaměstnanecké benefity z pohledu zdanění u zaměstnance a daňové uznatelnosti u zaměstnavatele z perspektivy daně z příjmů po rozsáhlé novele provedené v rámci konsolidačního balíčku. Ujasněte si, které benefity jsou u zaměstnanců osvobozeny od daně, a které naopak podléhají zdanění dani z příjmů případně odvodům na zdravotní a sociální pojištění a na druhou stranu, jak je to s daňovou uznatelností jednotlivých benefitů u zaměstnavatele. Upozorníme vás na benefity, které nově spadají pod limit osvobození do výše poloviny průměrné mzdy (zdaleka ne všechny), jaký je daňový režim u příspěvků na stravování, jak se daňově vypořádat s akcemi pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky nebo jak je to s vytvářením pracovních podmínek pro zaměstnance na pracovišti. Ve výkladu je zohledněna informace finanční správy k zaměstnaneckým benefitům, která se mimo jiné věnuje i poskytování občerstvení zaměstnanců na pracovišti, případně zajištění stravování zaměstnanců na pracovní cestě.

Program:
Rozdíl mezi benefitem a odměnou za práci (plat/mzda)
Ustanovení zákona o daních z příjmů v oblasti benefitů dotčené novelou
Služební vozidlo k soukromému použití
Zajištění podmínek na pracovišti (občerstvení, sportovní vybavení…)
Stravování zaměstnanců
Podpora volnočasových aktivit zaměstnanců (kultura, sport, péče o zdraví)
Akce pro zaměstnance a rodinné příslušníky (vánoční večírky, dětské dny…)
Benefity zdaňované u zaměstnanců (přechodné ubytování, doprava zaměstnanců do zaměstnání aj.)

Komu je určen:
majitelům a vedení společností, personalistům, účetním, auditorům, office managerům a všem, kteří ve své profesi řeší problematiku zaměstnaneckých benefitů, a to jak v soukromé, tak státní veřejné správě.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


Ing. Christian Žmolík

Ing. Christian Žmolík působil delší dobu jako metodik daně z příjmů právnických osob ve státní správě. Nyní je zaměstnán v soukromé poradenské společnosti ABC.TAXES, s.r.o. Zkušený lektor s bohatou publikační činností. Specializuje se především na problematiku daně z příjmů právnických osob, cestovních náhrad, investičních pobídek a daně silniční.



Aktualizujte předvolby souborů cookie