Webináře nahrávky

Specifika vzniku a zániku pracovního poměru úředníka obce

Veřejná výzva a výběrové řízení – Pracovní smlouva a jmenování, Informování o obsahu pracovního poměru – Způsoby skončení, Odstupné, Odvolání

Lektor: Mgr. Slávka Kopačková

Kdykoli dle Vašich časových možností
60 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.


Na pracovní poměr úředníků se vztahuje právní úprava zákoníku práce, v otázkách, které jsou upravené zákonem o úřednících územních samosprávných celků, však má přednost tato specifická úprava. Jak tedy v praxi postupovat? Nahrávka poskytne starostům, personalistům a tajemníkům úřadů přehled všech povinností a postupů, které musí učinit při vypsání výběrového řízení a přijímání zaměstnance na pozici, kterou má vykonávat úředník ÚSC podle zákona o úřednících, upozorní na náležitosti pracovní smlouvy a specifika při rozvázání pracovního poměru, odvolání úředníka a nároku na odstupné.

Program:
Úředník a jeho postavení v právní úpravě
Vedoucí úředník a vedoucí úřadu
Předpoklady vzniku pracovního poměru úředníka
Veřejná výzva a výběrové řízení
Pracovní poměr úředníka
Vznik pracovního poměru úředníka
Pracovní smlouva a jmenování
Informování o obsahu pracovního poměru
Skončení pracovního poměru úředníka: Dohoda, Výpověď, Okamžité skončení pracovního poměru, Zrušení ve zkušební době, Uplynutím sjednané doby
Odstupné a další odstupné
Odvolání vedoucího úředníka, vzdání se funkce

Komu je určen:
zejména starostům a zastupitelům obcí, zaměstnancům obecních a městských úřadů, tajemníkům úřadu a personalistům.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


Mgr. Slávka Kopačková
Mgr. Slávka Kopačková se jako právník celý svůj profesní život věnuje práci pro obce. Zabývá se poradenstvím ve všech právních oblastech a agendách patřících do působnosti obcí, a to jak v přenesené, tak v samostatné působnosti. Má bohaté zkušenosti s tvorbou právních předpisů obce – obecně závazných vyhlášek i nařízení obce, s přípravou zřizovacích listin příspěvkových organizací zřizovaných obcemi a dalších právních úkonů.


Aktualizujte předvolby souborů cookie