Webináře nahrávky

Dohody o pracích mimo pracovní poměr ve školách od 1. 1. 2024

DPP a DPČ: komplexní přehled změn po novele zákoníku práce se zaměřením na specifika zaměstnávání ve školství

Lektor: JUDr. Mgr. Eva Janečková

Kdykoli dle Vašich časových možností
65 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Ve školách se využívá zaměstnávání na dohody velmi často, ať už se jedná o poskytování zájmového vzdělávání, organizování lyžařských nebo jiných kurzů, práci na projektech apod. A právě u zaměstnanců na DPP a DPČ je nezbytné zrevidovat a doplnit pracovní smlouvy, a mj. jim od 1. 1. 2024 začít počítat dovolenou. Změny jsou i v postupech pro doručování a v informační povinnosti. Získejte přehled všech změn a důsledků, které vyplývají z novely zákoníku práce a které je nezbytné v praxi ohlídat a implementovat. Jak přenastavit zavedený systém odměňování ve specifickém prostředí škol poradí lektorka, která se věnuje školství z právního pohledu již mnoho let.

Program:
Novela zákoníku práce a změny v DPP/DPČ:
Rozvržení pracovní doby
Překážky na straně zaměstnance
Právo na dovolenou
Odměňování
Právo žádat o zaměstnání v pracovním poměru
Právo na odůvodnění výpovědi
Otázky zaměstnávání na dohody ve školách:
Doplňková činnost
Projekty (vč. sebezaměstnávání ředitele školy)
Lyžařské a další kurzy
Dohody nebo příplatky?
Práce přesčas
Další legislativní změny:
Informační povinnost
Změny v doručování
Práce na dálku
Změny vyplývající z tzv. konsolidačního balíčku

Komu je určen:
všem vedoucím a pracovníkům a ekonomům škol a školských zařízení.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


JUDr. Mgr. Eva Janečková
JUDr. Eva Janečková se dlouhodobě zabývá problematikou školské legislativy a oblasti školství obecně, a to včetně ochrany osobních údajů ve školách. Je konzultantkou SMS – služby pro oblast školství. Od roku 2005 do roku 2014 pracovala na Úřadu pro ochranu osobních údajů, v současné době pracuje jako pověřenec pro ochranu osobních údajů pro městskou část Prahy 8 a její příspěvkové organizace. Je také konzultantem pro Sdružení místních samospráv. Je autorkou a spoluautorkou řady odborných publikací a článků, odbornou lektorkou od roku 2005.





Aktualizujte předvolby souborů cookie