Webináře nahrávky

Inspekční činnost ČŠI a Krajské hygienické stanice v zařízeních školního stravování

Praktické informace pro vedoucí kuchařky a vedoucí školních jídelen

Lektor: Mgr. Lenka Polášková

Kdykoli dle Vašich časových možností
60 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.


Agenda školního stravování vychází ze školského zákona, ale řídí se také zákonem o ochraně veřejného zdraví a další legislativou. V praxi by nás tedy neměla překvapit ani zaskočit svými požadavky Česká školní inspekce ani kontrola Krajské hygienické stanice. Jak probíhá inspekční činnost v zařízeních školního stravování? Jaké jsou nejčastější nedostatky? A na co se připravit? Webinář stručně, jasně a srozumitelně shrne vše zásadní, co je dobré vědět a znát. Věnovat se bude rovněž požadavkům na kvalitu školního stravování a připomene základní parametry systému kritických bodů HACCP a nutriční doporučení, která jsou častým předmětem kontrol. Bonusem je metodická pomůcka ČŠI k sestavování jídelníčků v ZŠ a MŠ a metodické materiály MŠMT.

Program:
Základní informace k inspekční činnosti pro nepedagogické pracovníky
Rozdíl mezi inspekční činností ČŠI a kontrolní činností orgánu ochrany veřejného zdraví
Práva a povinnosti školních inspektorů
Nejčastější nedostatky v zařízeních školního stravování
Požadavky na kvalitu školního stravování
Informace o obsahu inspekční činnosti v zařízení školního stravování - na co se připravit
MŠMT ČR a školní stravování

Komu je určen:
provozním zaměstnancům zařízení školního stravování, ředitelům škol, jejich zástupcům a zástupcům zřizovatelů mateřských a základních škol.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


Mgr. Lenka Polášková
Mgr. Lenka Polášková se specializuje na oblast legislativy, práva a dokumentace v segmentu školství.  Má za sebou více než 15 let pedagogické, lektorské a autorské praxe. Je autorkou řady metodických materiálů pro ředitele škol a školských zařízení. Klade důraz na aplikaci poznatků webináře v praxi účastníka. Nabízí metodické pokyny, předlohy formulářů, i řešení modelových situací.  Dlouhodobě se věnuje problematice inspekční činnosti ve školách, metodickému výkladu školského zákona, zákona o ochraně veřejného zdraví v resortu školství, medikaci a zdravotnickým úkonům a oblasti managementu škol.


Aktualizujte předvolby souborů cookie