Semináře prezenční

Rozdělení a výplata zisku a jiných složek vlastního kapitálu

Právní a daňové souvislosti. Odpovědnost statutárního orgánu obchodní společnosti.

Lektor: Mgr. Tomáš Hrdina

Cena s DPH:
5 022 Kč
Cena bez DPH:
4 150 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

V rámci semináře budou nejprve vymezeny nároky, které společníkům vůči společnosti z titulu jejich účastenství na společnosti (vlastnictví obchodního podílu na společnosti) pravidelně vznikají. Rozebrány budou jak nároky vznikající po dobu existence obchodní společnosti, tak i nároky související s jejím zrušením a zánikem, resp. související se zánikem účasti společníka na společnosti. Jádrem semináře je seznámení posluchačů s teoretickými i praktickými podmínkami, za nichž dochází k rozdělení a výplatě zisku mezi společníky coby nejtypičtějšího typu výplaty z vlastního kapitálu společnosti, v rámci semináře však bude zmíněno i to, jak dochází ke vzniku a úhradě ostatních typů výplat z vlastního kapitálu společnosti. Pozornost bude věnována taktéž odpovědnostním aspektům souvisejícím s výplatou podílu na zisku, resp. s porušením souvisejících právních povinností.

Rozhodujete-li na základě pozitivních výsledků hospodaření v minulém roce o rozdělení a výplatě zisku, pak musíte dodržet přesný postup v souladu s platnou legislativou, ověřit si, že vyplatit podíly na zisku, o kterých rozhodla valná hromada, lze, provést test insolvence a další úkony, abyste si byli jisti, že jednáte s péčí řádného hospodáře. Seznamte se s jednotlivými druhy nároků na výplatu z vlastního kapitálu a s právními podmínkami vyplácení a příjmu těchto úhrad.

Program:

Komu je určen:
Seminář je určen všem osobám, které vlastní či mají v úmyslu nabýt obchodní podíl na obchodní společnosti, členům orgánu (zejména pak statutárního) obchodních společností, ale též hlavním účetním či daňovým poradcům.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Mgr. Tomáš Hrdina
Mgr. Tomáš Hrdina jako advokát působí od roku 2008, vykonává generální advokátní praxi a specializuje se na právní témata spojená s podnikáním a oblastí obchodních korporací, zejména pak na tématiku tzv. podnikových kombinací (přeměny, převody podílů, vklady do společnosti, akvizice). Vedle toho se zaměřuje na problematiku právní odpovědnosti (občanskoprávní, správněprávní, trestněprávní), likvidací obchodních společností, cenných papírů. V důsledku své generální praxe má však rozsáhlé zkušenosti ve všech právních odvětvích.


Aktualizujte předvolby souborů cookie