Semináře prezenční

Pracovnělékařské služby ve světle kontrol, novinky 2020 v BOZP

Povinnosti zaměstnavatele a zaměstnanců, pracovnělékařské prohlídky, dokumentace o pracovnělékařských službách vedená zaměstnavatelem

Lektor: Ing. Robert Křepinský, člen Rady vlády

Cena s DPH:
4 780 Kč
Cena bez DPH:
3 950 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Cílem semináře je dobrá orientace ve změnách v oblasti BOZP z let 2016-2019 a seznámení s novinkami připravovanými na rok 2020 (zákon o bezpečnosti práce v souvislosti s provozem vyhrazených technických zařízení, novela zákona č. 258/2000 Sb., novela zákona č. 262/2006 Sb., novela nařízení vlády č. 361/2007 Sb.) a probrat povinnosti zaměstnavatele a zaměstnanců v oblasti pracovnělékařských služeb, které vychází ze zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních službách, a jeho prováděcí vyhlášky č. 79/2013 Sb., o pracovnělékařských službách a některých druzích posudkové péče, ve znění pozdějších předpisů, s upozorněním na jejich novely z roku 2017.

Z výsledků kontrol orgánů inspekce práce a orgánů ochrany veřejného zdraví vyplývá, že zaměstnavatelé při plnění povinností v oblasti pracovnělékařských služeb často chybují při nastavení jednotlivých druhů pracovnělékařských prohlídek, řešení právní účinnosti a platnosti lékařských posudků, vedení dokumentace o pracovnělékařských službách a řešení pracovněprávních důsledků lékařských posudků v souladu s ustanoveními zákoníku práce, zákona o ochraně veřejného zdraví a zákona o specifických zdravotních službách. Získejte konkrétní doporučené postupy pro řešení legislativních požadavků v praxi, ověřte si, že jste nic neopomenuli při vedení dokumentace o pracovnělékařských službách a zorientujte se v povinnostech zaměstnavatele a zaměstnanců.

Program:

Komu je určen:
Seminář Pracovnělékařské služby je určen jednatelům, personalistům a odborně způsobilým osobám v prevenci rizik bez ohledu na odvětví.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Ing. Robert Křepinský, člen Rady vlády
Ing. Robert Křepinský působí jako člen Rady vlády pro BOZP – poradního orgánu vlády ČR, dále je předsedou Stálého výboru pro legislativu při Radě vlády pro BOZP a členem Pracovního týmu pro bezpečnost práce Rady hospodářské a sociální dohody České republiky. Podílel se na tvorbě novely vyhlášky č. 79/2003 Sb.  


Aktualizujte předvolby souborů cookie