Semináře prezenční

Původ zboží a jeho význam při exportu a importu

Jak se legálně vyhnout placení cla při dovozu a jak snížit své ceny při vývozu

Lektor: Ing. Martina Jiříková

Cena s DPH:
5 421 Kč
Cena bez DPH:
4 480 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář Vás seznámí s postupy, jak prokazovat původ zboží při dovozu i vývozu zboží, abyste ušetřili náklady a zároveň Vaše jednání bylo v souladu s platnou legislativou. Dozvíte se, jakou odpovědnost jako dovozci a vývozci u původu zboží nesete, kde najdete podmínky původu pro jednotlivé země, jaký je rozdíl mezi původem a statusem zboží a jak obojí souvisí s obchodováním v zónách volného obchodu a celních uniích. Zaměříte se na rozdíl mezi preferenčním a nepreferenčním původem, zjistíte, co znamená v celnictví pojem kumulace a následná verifikace a jaké povinnosti vám z ní plynou. Zorientujete se v podmínkách, kdy se používá certificate of origin, certificate of origin FORM.A, EUR.1, EURMED, prohlášení vývozce na faktuře, prohlášení schváleného vývozce na faktuře, A.TR, INF.4 …? Dozvíte se, co je to systém REX a zda se Vás týká. A dále mj. zda existuje nějaký zjednodušený postup v oblasti původu zboží. Seminář je prakticky veden, abyste získané informace ihned mohli využít ve své praxi.

Pokud platíte při dovozu clo a rádi byste se mu legálně vyhnuli nebo Vás aktuální situace na trhu nutí při vývozu snížit Vaše ceny tak, aby byly pro vašeho odběratele přijatelnější, klíčem je původ zboží. Jeho správnou aplikací dosáhnete významných úspor v cashflow firmy. Ovšem tyto „úlevy“ nejsou zadarmo. Dosáhnete na ně, jen pokud splníte velmi přísné podmínky mezinárodních dohod o původu zboží.

Program:

Komu je určen:
Seminář Původ zboží a jeho význam při dovozu a exportu je určen exportním a importním firmám a také jejich zástupcům v celním řízení. Konkrétně pracovníkům celních oddělení, celních deklarací, expedic, logistiky, ale také ekonomům a účetním, kteří o těchto mezinárodních operacích následně účtují.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Ing. Martina Jiříková
Ing. Martina Jiříková se úzce specializuje na významnou oblast logistiky – celnictví a navazující obory. 18 let pracovala v Celní správě ČR, kde mj. zastávala funkci ředitelky odboru cel a daní Celního úřadu v Mošnově. Dlouhodobě působila v lektorském sboru Celní správy ČR, kde úspěšně vytvořila koncepci celního interního vzdělávání pracovníků všech letišť v republice, když stála u vzniku dnes již legendárního celního kurzu CESTYL. V popředí jejího odborného zájmu je celní řízení jako takové a jeho návaznost na problematiku DPH, původ zboží, dodací podmínky a jejich vliv na celní hodnotu, problematika cestovního styku na letištích.


Aktualizujte předvolby souborů cookie