Semináře prezenční

Úmluva CMR při přepravě zboží: odpovědnost odesilatelů, zasilatelů, dopravců, příjemců a pojistitelů

Pravidla přepravní smlouvy dle Úmluvy CMR – Jaké správné přepravní doklady používat – Jak v praxi řešit reklamace – Pojištění odpovědnosti dopravce a pojištění přepravované zásilky

Lektor: Mgr. Tomáš Roubal

Cena s DPH:
5 421 Kč
Cena bez DPH:
4 480 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Cílem semináře je poskytnout vhled do klíčových a aktuálních problematik odpovědnosti všech subjektů, které jakýmkoli způsobem nakládají se zásilkami – a to jak v mezinárodní, tak nově také ve vnitrostátní silniční nákladní dopravě v ČR, neboť právní úprava Úmluvy CMR se od roku 2019 vztahuje i na vnitrostátní silniční nákladní přepravy v ČR. Seminář poskytne důležité informace těm, kdo jsou činní v oboru silniční nákladní dopravy či tento přepravní obor pro své podnikání využívají – zejména těm pracovníkům, kteří sjednávají a uzavírají přepravní smlouvy; provádějí či zajišťují provedení silniční nákladní přepravy; odpovídají za balení zásilek a za jejich nakládku či vykládku; sjednávají příslušná pojištění; uplatňují či naopak vyřizují uplatněné reklamační nároky vyplývající ze sjednané přepravní smlouvy. S využitím řady příkladů z praxe je seminář zaměřen na právní prevenci rizik účastníků přepravní smlouvy – seznamuje s odpovědností, povinnostmi a možnostmi odesilatelů, zasilatelů, dopravců, příjemců v souvislosti s přepravovanou zásilkou.

Nevhodně uzavřená smlouva o přepravě může přinést značné finanční ztráty. Ujistěte se, jakou odpovědnost nese dopravce za přepravovanou zásilku a jaká je jeho případná náhradová povinnost. Ověřte si, že přepravní doklad obsahuje všechny nezbytné náležitosti. Nastavte výhodná smluvní pravidla se svými partnery. Seznamte se se změnami právní úpravy ve vnitrostátní dopravě a zejména s jejich praktickým dopadem.

Program:

Komu je určen:
Seminář Úmluva CMR je určen provozním a vedoucím pracovníkům odesilatelů, dopravců, zasilatelů, příjemců, pojistitelů a dalším zájemcům o seznámení se s problematikami odpovědnosti za přepravovanou zásilku a její dodání v mezinárodní i vnitrostátní silniční nákladní dopravě.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Mgr. Tomáš Roubal
Mgr. Tomáš Roubal je společníkem poradenské a škodně-regulační kanceláře REGULA – JUDr. Václav Roubal, spol. s r.o., člen České společnosti pro dopravní právo. V přepravním (logistickém) oboru působí v různých pozicích více než 30 let. Specializuje se na problematiky odpovědnosti subjektů činných v mezinárodní i vnitrostátní silniční nákladní dopravě, tj. na problematiky přepravní smlouvy resp. odpovědnosti dopravců, zasílatelů, odesílatelů, příjemců, pojistitelů.



Aktualizujte předvolby souborů cookie