Semináře prezenční

Kontrola čerpání dotací EU Auditním orgánem MF ČR

Jak předcházet nejčastěji zjištěným pochybením příjemců a poskytovatelů dotací

Lektor: Mgr. Stanislav Bureš, Ing. Jiří Machát, MSc., AO MF ČR

Cena s DPH:
5 143 Kč
Cena bez DPH:
4 250 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Na semináři se dozvíte, jak funguje audit a jak probíhají kontroly v rámci tzv. implementační struktury EU fondů v ČR, včetně popisu funkcí a činností jednotlivých subjektů. Budete seznámeni s činností Auditního orgánu, včetně objasnění účelu a zaměření jednotlivých typů auditů. Obdržíte přehled nejčastějších zjištění a pochybení ze strany příjemců dotací, a to v oblasti způsobilosti výdajů, realizace projektu dle podmínek poskytnutí podpory, souladu s právními předpisy EU a ČR, zejména v oblasti veřejných zakázek, účetnictví, zásad „3E“, veřejné podpory a dalších (individuální pochybení – výsledky auditů operací), a nejčastějších pochybení v oblasti nastavení řídících a kontrolních systémů jednotlivých poskytovatelů dotací (systémová pochybení – výsledky auditů systému). Seminář poskytne dostatečný prostor pro vzájemnou diskuzi a otázky týkající se implementace a kontroly dotačních projektů.

Seminář upozorní na rizika a opakující se pochybení při realizaci a administraci projektů financovaných z evropských strukturálních a investičních fondů a na konkrétních příkladech ukáže, jak tato rizika úspěšně a efektivně řídit.

Program:

Komu je určen:
Seminář je vhodný jak pro zaměstnance veřejného, tak i soukromého sektoru a to na úrovni poskytovatelů dotací a především jednotlivých žadatelů a příjemců.
Zejména, nikoliv však výlučně pro: vedoucí a členy projektových týmů, koordinátory, administrátory, finanční manažery, statutární zástupce, pracovní odbory a sekce zaměřené na problematiku EU fondů a další.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Mgr. Stanislav Bureš, Ing. Jiří Machát, MSc., AO MF ČR
Mgr. Stanislav Bureš, ředitel Auditního orgánu Ministerstva financí ČR, absolvent Právnické fakulty Masarykovy Univerzity, včetně studií na Universität Wien a Universität Rostock. Zkušenosti získal v soukromé advokátní kanceláři, později pracoval na pozici právníka na Nejvyšším kontrolním úřadě a následně v Auditním orgánu. Poskytuje právní stanoviska a konzultace zejména k problematice strukturálních fondů, zadávacích a výběrových řízení, veřejné podpoře a rozpočtových pravidel. Intenzivně komunikuje s poskytovateli dotací, příjemci i Evropskou komisí.


Ing. Jiří Machát, MSc., zástupce ředitele Auditního orgánu a vedoucího oddělení Metodicko-právní podpory v rámci Ministerstva financí ČR. Je absolventem Fakulty Business and Management v rámci společného studijního programu Nottingham Trent University a VUT v Brně v oboru: European Business and Finance. Má zkušenosti ze soukromého sektoru ve společnosti Deloitte s prováděním interních auditů, hodnocením rizik a poskytováním poradenských a konzultačních služeb klientům v různých odvětvích. Dlouhodobě se zaměřuje na problematiku auditů projektů financovaných z fondů EU a kontrolu veřejných zakázek.




Aktualizujte předvolby souborů cookie