Semináře prezenční

Zaměstnávání cizinců v ČR vč. novely zákona o pobytu cizinců

Administrativní a právní souvislosti zaměstnávání cizinců v ČR v personální praxi 2019

Lektor: Mgr. Matěj Daněk

Cena s DPH:
5 554 Kč
Cena bez DPH:
4 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář Zaměstnávání cizinců v ČR Vás provede krok za krokem celým administrativním řízením, které zajistí příslušná povolení opravňující cizince vykonávat práci na území ČR. Budete seznámeni s aktuální legislativou vč. zásadních změn v právních předpisech souvisejících se zaměstnáváním cizinců, které schválila Poslanecká sněmovna, a nyní projednal i Senát ČR. V této souvislosti bude především zmíněno nově zaváděné mimořádné pracovní vízum, zavádění kvót na podávané žádosti, vyšší poplatky za zaměstnanecké karty, vznik Center na podporu integrace cizinců, povinné integrační kurzy pro cizince a další změny mající vliv na zaměstnávání cizinců.
Dozvíte se, kdo je rodinným příslušníkem občana EU/EHP a Švýcarska a zorientujete se, jaká pravidla platí pro občany EU a Švýcarska a jejich rodinné příslušníky, zejm. s ohledem na povinnosti vůči Úřadu práce a cizinecké policii (vč. možnosti těchto občanů žádat o potvrzení či povolení k přechodnému pobytu).
Seznámíte se se specifiky zaměstnávání cizinců z tzv. třetích států, konkrétně si objasníte postup při vyřizování a prodlužování zaměstnaneckých karet a obdržíte informace k jejich specifikům a zvláštním právům z nich vyplývajících.
Upozorněni budete na případy, kdy je nutné i nadále vyřizovat povolení k zaměstnání, a na rozdíl mezi duální a neduální zaměstnaneckou kartou vč. výjimek, které zaměstnavatelé mohou využívat u některých skupin cizinců.
Dále budou představeny alternativní postupy k zaměstnaneckým kartám, zejména modré karty, karty vnitropodnikově převáděného zaměstnance, povolení pro sezónní zaměstnance, zácvik a vládní programy.
Získáte doporučení, jak řešit praktické problémy vyskytující se v rámci příslušných řízení. Seminář není zaměřen na daňové otázky a otázky sociálního a zdravotního pojištění, včetně některých specifických otázek (odborná způsobilost u lékařských povolání či grantové dohody a další podmínky u výzkumných pracovníků).

Zaměstnává-li Vaše společnost cizince, a to zejména z tzv. třetích států, pak musí plnit četné povinnosti vyplývající z nepřehledné pracovněprávní legislativy a souvisejících předpisů, které budou, s ohledem na další transpozici evropského práva (Směrnice 2016/801/EU), dotčené změnami, mimo jiné i zavedením mimořádného pracovního víza a dalšími změnami majícími vliv na zaměstnávání cizinců. Získejte jistotu v celém procesu vyřizování příslušných povolení s upozorněním na problémy, které mohou v praxi nastat, a naopak plně využijte výjimek, které mohou celý proces značně ulehčit. Ověřte si, že postupujete podle aktuálně platné legislativy a připravte se včas na další změny.

Program:

Komu je určen:
Seminář Zaměstnávání cizinců v ČR je určen personalistům, právníkům a dalším osobám pracujícím v oblasti lidských zdrojů a zaměstnávání zaměstnanců ze zahraničí.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Mgr. Matěj Daněk

Mgr. Matěj Daněk je spolupracujícím advokátem advokátní kanceláře PRK Partners, kde se v rámci pracovněprávního oddělení věnuje pracovnímu právu a dalším souvisejícím oblastem. V rámci své specializace již přes deset let poskytuje služby klientům v oblasti imigračního práva včetně otázek zaměstnávání cizinců.




Aktualizujte předvolby souborů cookie