Semináře prezenční

Rozdělování zisku obchodních korporací v roce 2019

Zákonné podmínky pro vyplácení podílů na zisku – Účetní závěrka a její schválení – Kdy nelze vyplatit podíly na zisku, o kterých rozhodla valná hromada – Test insolvence

Lektor: Ing. Miriam Lukášová

Cena s DPH:
4 780 Kč
Cena bez DPH:
3 950 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Obchodní korporace nesmí oslabit velikost vlastních zdrojů, pokud by tím ohrozila svou schopnost plnit splatné závazky nebo snížila hodnotu svého majetku, popř. ohrozila pokračování v provozu svého obchodního závodu. Majetkové poměry korporace je možno optimalizovat, tj. použít vytvořeného zisku ke snížení dluhů korporace, zastavení růstu dluhů, zvýšení hodnoty majetku schopného generovat další zisk, změně poměru financování z vlastních a cizích zdrojů ve prospěch zdrojů vlastních a posílení finanční stability korporace. Dojde-li přece jen k tomu, že si společnost výplatou zisku přivodí úpadek, nejedná s péčí řádného hospodáře a dostává se do kolize i s případnou trestní odpovědností.
Seminář se bude věnovat zpracování účetní závěrky, jejím výstupům a následně jejímu schválení. Upozorní Vás na právní předpisy související s podíly na zisku a omezením výplaty zisku. Provede Vás testem insolvence, tj. testem předlužení, testem rozvahovým a testem likvidity, v němž se zjišťuje, zda je dlužník schopen platit své závazky tak, jak se stávají splatnými, zda tedy jeho likvidní aktiva postačují k úhradě splatných závazků. Na příkladu bude ukázáno, jak lze zjistit ve výkazech, zda obchodní partner, který je naším dlužníkem, provedl výplatu podílu na zisku. V závěru semináře se budeme zabývat co je péče řádného hospodáře a co nelze označit za péči dobrého hospodáře.

Rozdělení zisku v obchodní korporaci je podmíněno nejen schválením řádné účetní závěrky, ale i testem insolvence, který ověří platební schopnost korporace. Rozdělit lze nejen zisk za uplynulé účetní období, ale za splnění zákonných podmínek i nerozdělený zisk minulých let. Seznamte se s předpisy, které je nutné dodržet při sestavení účetní závěrky, jejím schválení, testu insolvence a výplatě podílů na zisku.

Program:

Komu je určen:
Seminář Rozdělování zisku obchodních korporací je určen jednatelům, pracovníkům ve vedoucích funkcích ekonomického úseku i účetním v obchodních korporacích.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Ing. Miriam Lukášová
Ing. Miriam Lukášová absolvovala výrobně ekonomickou fakultu na VŠE v Praze, dále Institut certifikace účetních. V roce 2004 byla jmenována znalcem KS Brno v oboru ekonomika, odvětví účetní evidence. V současnosti ve své účetní a znalecké kanceláři se věnuje zpracování účetnictví OSVČ, právnickým osobám jak podnikatelským tak neziskovým organizacím – spolkům, dále se věnuje znalecké činnosti a publikační činnosti.


Aktualizujte předvolby souborů cookie