Semináře prezenční

Zaměstnávání cizinců v ČR vč. novely zákona o pobytu cizinců

Administrativní a právní souvislosti zaměstnávání cizinců v ČR v praxi

Lektor: Mgr. Matěj Daněk

Cena s DPH:
5 554 Kč
Cena bez DPH:
4 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář Zaměstnávání cizinců v ČR Vás provede krok za krokem celým administrativním řízením, které zajistí příslušná povolení opravňující cizince vykonávat práci na území ČR. Budete seznámeni s aktuální legislativou vč. zásadních změn v právních předpisech souvisejících se zaměstnáváním cizinců, které jsou v současné době projednávané v Poslanecké sněmovně. V této souvislosti bude především zmíněno nově zaváděné mimořádné pracovní vízum.
Dozvíte se, kdo je rodinným příslušníkem občana EU/EHP a Švýcarska a zorientujete se, jaká pravidla platí pro občany EU a Švýcarska a jejich rodinné příslušníky, zejm. s ohledem na povinnosti vůči Úřadu práce a cizinecké policii (vč. možnosti těchto občanů žádat o potvrzení či povolení k přechodnému pobytu).
Seznámíte se se specifiky zaměstnávání cizinců z tzv. třetích států, konkrétně si objasníte postup při vyřizování a prodlužování zaměstnaneckých karet a obdržíte informace k jejich specifikům a zvláštním právům z nich vyplývajících.
Upozorněni budete na případy, kdy je nutné i nadále vyřizovat povolení k zaměstnání, a na rozdíl mezi duální a neduální zaměstnaneckou kartou vč. výjimek, které zaměstnavatelé mohou využívat u některých skupin cizinců.
Dále budou představeny alternativní postupy k zaměstnaneckým kartám, zejména modré karty, karty vnitropodnikově převáděného zaměstnance, povolení pro sezónní zaměstnance, zácvik a vládní programy.
Získáte doporučení, jak řešit praktické problémy vyskytující se v rámci příslušných řízení. Seminář není zaměřen na daňové otázky a otázky sociálního a zdravotního pojištění, včetně některých specifických otázek (odborná způsobilost u lékařských povolání či grantové dohody a další podmínky u výzkumných pracovníků).

Zaměstnává-li Vaše společnost cizince, a to zejména z tzv. třetích států, pak musí plnit četné povinnosti vyplývající z nepřehledné pracovněprávní legislativy a souvisejících předpisů, které budou, s ohledem na další transpozici evropského práva (Směrnice 2016/801/EU), dotčené změnami, mimo jiné i zavedením mimořádného pracovního víza. Získejte jistotu v celém procesu vyřizování příslušných povolení s upozorněním na problémy, které mohou v praxi nastat, a naopak plně využijte výjimek, které mohou celý proces značně ulehčit. Ověřte si, že postupujete podle aktuálně platné legislativy a připravte se včas na další změny, které mohou být aktuální začátkem roku 2019.

Program:

Komu je určen:
Seminář Zaměstnávání cizinců v ČR je určen personalistům, právníkům a dalším osobám pracujícím v oblasti lidských zdrojů a zaměstnávání zaměstnanců ze zahraničí.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum v objektu restaurace Na Sádce, Praha 4
Konferenčním centru v objektu restaurace Na Sádce
Moderní školicí prostory se nacházejí v Praze 4, v blízkosti metra Chodov a obchodního centra Chodov, zároveň však v klidné zóně s bezproblémovým parkováním a dobrou dopravní dostupností pro pražské i mimopražské účastníky. Poskytují příjemné prostředí s přírodním osvětlením a kvalitní technické vybavení (vysokorychlostní připojení k síti WiFi ve všech konferenčních sálech, audiovizuální techniku i bezbariérový přístup). Vysokou úroveň cateringových služeb zajišťuje pro účastníky semináře restaurace Na Sádce.

Na podzim 2020 realizujeme semináře z epidemiologických důvodů za maximálních bezpečnostních opatření. Samozřejmostí jsou dezinfikované a větrané prostory. Semináře organizujeme pro menší skupiny účastníků ve velkém sále tak, abychom zajistili dostatečný odstup účastníků. Naši organizátoři nosí roušky a doporučujeme je i účastníkům semináře.

Adresa: Starochodovská 1360/78, Praha 4

Dopravní spojení:Doprava metrem: stanice metra C Chodov, 8 minut pěšky ze stanice metra Chodov
Doprava autobusem: 100 m od zastávky autobusu Chodovská tvrz č. 125, 136, 203, 213, 326, 505
Doprava autem: sjezd z D1; EXIT 1

Parkování: zajištěno pro účastníky semináře na parkovišti restaurace zdarma.

Ubytování: není zajištěno. Ve vzdálenosti 650 m se nachází hotel Best Western a 100 m Restaurace a ubytování Na Rychtě.

   


 
Mgr. Matěj Daněk

Mgr. Matěj Daněk je spolupracujícím advokátem advokátní kanceláře PRK Partners, kde se v rámci pracovněprávního oddělení věnuje pracovnímu právu a dalším souvisejícím oblastem. V rámci své specializace již přes deset let poskytuje služby klientům v oblasti imigračního práva včetně otázek zaměstnávání cizinců.




Aktualizujte předvolby souborů cookie