Semináře prezenční

Doklady v mezinárodní dopravě zboží

Přepravní dokumenty v zahraničním obchodě, jejich použití, zaměnitelnost a možnosti digitalizace

Lektor: Ing. Petr Rožek PhD.

Cena s DPH:
5 143 Kč
Cena bez DPH:
4 250 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář Doklady v mezinárodní dopravě zboží Vám zajistí dobrou orientaci ve všech známých přepravních dokladech, tedy nákladních a náložných listech, osvědčeních nejrůznějšího druhu a jejich použití, a nastíní i nejnovější trendy směrem k e-dokladům. Upozorní Vás na časté chyby a problémy při vyplňování nákladních listů a na další povinnosti, jejichž nedodržení bývá často sankcionováno. Dozvíte se o problémech, které v praxi mohou nastat např. v případě tzv. řetězení dopravců, zejm. uplatnění náhrady škody vůči poddopravci či následnému dopravci, a při tzv. neutralizaci dokladů.

Přepravní dokumenty jsou i přes postupující trend digitalizace a bezpapírového podnikání i nadále nenahraditelnou součástí plnění smluv o přepravě i příbuzných úkonů spojených s dodávkami zboží do/ze zahraničí. Mnohé z nich jsou významným dokladem v případě sporu o kvalitě dodání, jiné jsou dokonce cenným papírem, tedy průkazem vlastnictví zboží, a některé povinným a často kontrolovaným dokladem. Naučte se vhodně využívat účel těchto dokladů, vyčíst z jejich obsahu podstatné náležitosti a povinnosti smluvních stran a v případě sporu jimi bránit svoji stranu.

Program:

Komu je určen:
Seminář je určen specialistům v oblasti dopravy, logistiky a mezinárodního obchodu a vedení menších společností, které obchodují se zahraničím.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Seminář se koná v konferenčním centru hotelu Globus v Praze 4, Gregorova 2115/10, 148 00.

Výhody konferenčního centra:

Dopravní spojení k hotelu Globus:
Doprava metrem: stanice metra C Roztyly, výstup směr Ryšavého ulice, Horní Roztyly a dále podle směrových tabulí hotelu Globus (cca 5 minut pěšky).
Doprava autem: sjezd z D 1, exit 1

Našim klientům nabízíme možnost zprostředkovat ubytování v rámci pořádané akce. Přání klienta řešíme individuálně. V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte náš zákaznický servis na tel. 601 281 281 či e-mailem info@delego.cz

                                        
                   
                               


                  
Ing. Petr Rožek PhD.
Ing. Petr Rožek, PhD., výkonný ředitel Svazu spedice a logistiky a odborný lektor v dopravě a zasílatelství. Certifiovaný lektor Mezinárodní obchodní komory (International Chamber of Commerce - ICC). Dlouholetý pracovník v exekutivních funkcích dopravních a logistických firem a externí vyučující na VŠE, ČVUT v Praze a Univerzitě Pardubice (Fakulta dopravní J. Pernera).


Aktualizujte předvolby souborů cookie