Semináře prezenční

Obalové hospodářství v praxi roku 2018

Povinnosti výrobců baleného zboží, výrobců, dovozců a distributorů obalů a obalových materiálů

Lektor: Ing. Vladimír Volek

Cena s DPH:
4 538 Kč
Cena bez DPH:
3 750 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Na semináři Obalové hospodářství v praxi roku 2018 se seznámíte s povinnostmi výrobců baleného zboží i s povinnostmi jejich dodavatelů obalů a obalových materiálů z pohledu obalové environmentální legislativy (zákona o obalech). Dozvíte se, co vyžadují inspektoři ČOI a kde jsou největší třecí plochy při kontrolách plynoucí z nedorozumění. Naučíte se posuzovat a prokazovat, že obaly splňují jednotlivé požadavky (kdy výstupem je příslušné Prohlášení). Dále se na semináři zaměříte na povinné registrace a získáte návod, jaký způsob plnění procent recyklace je výhodné zvolit a popř. jak obalový odpad ještě využít. Pozornost bude věnována i nastavení procesů – např. povinnému vedení evidence či poplatkům. Podobně se lektor zaměří i na značení obalů, které určuje nejen legislativa, ale i marketing či zvyklosti daného trhu. Zároveň budete seznámeni se změnami a jejich dopadem do praxe v souvislosti s novelizací českého obalového zákona i nového slovenského odpadového „superzákona“ zahrnujícího i obaly.
V případě, že si přinesete vlastní vzorky, budou tyto vzorky předmětem diskuze a poslouží k demonstraci plnění konkrétních povinností.

Obaly jsou samozřejmou součástí zboží a jeho distribuce. Znáte však všechny povinnosti osob uvádějících obaly na trh? Víte, že výrobci baleného zboží jsou podle zákona o obalech de jure výrobci obalů? Víte, jak nakládat s obalovým materiálem, stane-li se odpadem? Víte, že plastové odnosné tašky mohou působit problém i při prodeji na Slovensko? Máte aktuální informace k použití značky Zelený bod v ČR, na Slovensku a ve Francii? Byla již u Vás kontrola na technickou dokumentaci, jak předepisuje platná legislativa?

Program:

Komu je určen:
Manažerům odpovědným za kvalitu a ekologii, manažerům nákupu vstupních materiálů, polotovarů i surovin, manažerům prodeje, manažerům odpovědným za prodej na Slovensko, ale i vedení firem, aby získalo důležité informace a určilo odpovědné osoby pro plnění povinností.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Seminář se koná v konferenčním centru hotelu Globus v Praze 4, Gregorova 2115/10, 148 00.

Výhody konferenčního centra:

Dopravní spojení k hotelu Globus:
Doprava metrem: stanice metra C Roztyly, výstup směr Ryšavého ulice, Horní Roztyly a dále podle směrových tabulí hotelu Globus (cca 5 minut pěšky).
Doprava autem: sjezd z D 1, exit 1

Našim klientům nabízíme možnost zprostředkovat ubytování v rámci pořádané akce. Přání klienta řešíme individuálně. V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte náš zákaznický servis na tel. 601 281 281 či e-mailem info@delego.cz

                                        
                   
                               


                  
Ing. Vladimír Volek

Ing. Vladimír Volek získal své zkušenosti nejprve ve firmě Imados a následně se stal technickým ředitelem obchodní firmy s balicí technikou Ronex. Od roku 1999 působí v ČESKÉ OBALOVÉ ASOCIACI SYBA, kde je od roku 2007 ředitelem. V letech 1999–2006 byl šéfredaktorem časopisu Svět balení. Od roku 2001 je také členem organizace obalových novinářů International Packaging Press Organisation (IPPO). Rovněž se angažuje v technicko-normalizační komisi TNK 78 – Obaly, která působí při Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ). Za Českou republiku se podílel na přípravě evropské technické normy „Braille na obalech léčiv“.

V současné době je členem pracovní skupiny na přípravu evropských norem pro obaly na potraviny a normy pro ochranné prvky na obalech léčiv. Jako reprezentant ČESKÉ OBALOVÉ ASOCIACE SYBA zastupuje zájmy českého obalového průmyslu v European Packaging Institutes Consortium (EPIC) a ve World Packaging Organisation (WPO).




Aktualizujte předvolby souborů cookie