Semináře prezenční

Dodací podmínky INCOTERMS a jejich vliv na celní řízení

Jak sjednat dodací podmínky, vyhnout se častým chybám a minimalizovat finanční ztráty

Lektor: Ing. Martina Jiříková

Cena s DPH:
4 780 Kč
Cena bez DPH:
3 950 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář upozorní na souvislost dodacích podmínek INCOTERMS s celním řízením (a to jak při dovozu, tak i vývozu). Zorientujete se ve sjednávání dodacích podmínek INCOTERMS. Získáte odpovědi na otázky: Kdo je sjednává a kde je najdeme? Jsou povinné? Co když nemáme sjednánu dodací podmínku? Jak v celním řízení postupujeme? Proč není dodací podmínka EXW při vývozu výhodná a v praxi chybně používána? Jak souvisí dodací podmínky s daňovým dokladem při vývozu, resp. s nárokem na osvobození od DPH? Jak vypadá celní hodnota a statistická hodnota u jednotlivých dodacích podmínek?

Budete upozorněni též na návaznost celních předpisů a s nimi souvisejícími mezinárodními obchodními zvyklostmi a mezinárodními přepravními smlouvami. Cílem semináře je rozebrat jednotlivé dodací podmínky a poukázat na nejrozšířenější omyly, které při jejich sjednávání panují. Na příkladech z praxe budou ukázána úskalí a chyby z praxe.

Sjednává-li Vaše společnost mezinárodní obchod, pak je bezpodmínečně nutné dojednat podmínky dodání zboží, zejm. ujednání prodávajícího a kupujícího ohledně přepravy zboží, jeho pojištění a vyřizování celních formalit. Čím větší je vzdálenost mezi místem odeslání a místem určení zboží, tím více vzniká problémových míst. Je proto zásadní jasně definovat, k čí tíži půjde zničení či poškození zboží na cestě. Dodací podmínky v praxi řeší přechod rizik mezi prodávajícím a kupujícím v oblasti přepravy, pojištění a cel. Většina mezinárodních obchodů má sjednány dodací podmínky, většina účastníků mezinárodního obchodu jim však v zásadě nerozumí. Povrchní znalosti se mohou v případě nečekaných událostí po cestě (havárie, poškození zboží, povětrnostní vlivy, nečekané překážky na cestě…) vymstít a přinést nesmírné finanční ztráty. A jak tato oblast souvisí s celním řízením? Dodací podmínky jsou cenotvorné a cla se počítají z tzv. celní hodnoty, která zahrnuje cenu zboží. Proto celníky na celém světě v celním řízení zajímá, jaká dodací podmínka je na každý obchod sjednána.

Program:

Komu je určen:
Seminář Dodací podmínky INCOTERMS je určen exportním a importním firmám a také jejich zástupcům v celním řízení. Konkrétně pracovníkům celních oddělení, celních deklarací, expedic, logistiky, ale také ekonomům a účetním, kteří o těchto mezinárodních operacích následně účtují.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Seminář se koná v konferenčním centru hotelu Globus v Praze 4, Gregorova 2115/10, 148 00.

Výhody konferenčního centra:

Dopravní spojení k hotelu Globus:
Doprava metrem: stanice metra C Roztyly, výstup směr Ryšavého ulice, Horní Roztyly a dále podle směrových tabulí hotelu Globus (cca 5 minut pěšky).
Doprava autem: sjezd z D 1, exit 1

Našim klientům nabízíme možnost zprostředkovat ubytování v rámci pořádané akce. Přání klienta řešíme individuálně. V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte náš zákaznický servis na tel. 601 281 281 či e-mailem info@delego.cz

                                        
                   
                               


                  
Ing. Martina Jiříková
Ing. Martina Jiříková se úzce specializuje na významnou oblast logistiky – celnictví a navazující obory. 18 let pracovala v Celní správě ČR, kde mj. zastávala funkci ředitelky odboru cel a daní Celního úřadu v Mošnově. Dlouhodobě působila v lektorském sboru Celní správy ČR, kde úspěšně vytvořila koncepci celního interního vzdělávání pracovníků všech letišť v republice, když stála u vzniku dnes již legendárního celního kurzu CESTYL. V popředí jejího odborného zájmu je celní řízení jako takové a jeho návaznost na problematiku DPH, původ zboží, dodací podmínky a jejich vliv na celní hodnotu, problematika cestovního styku na letištích.


Aktualizujte předvolby souborů cookie