Semináře prezenční

Původ zboží a jeho význam při exportu a importu

Jak se legálně vyhnout placení cla při dovozu a jak snížit své ceny při vývozu

Lektor: Ing. Martina Jiříková

Cena s DPH:
4 780 Kč
Cena bez DPH:
3 950 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář Vás seznámí s postupy, jak prokazovat původ zboží při dovozu i vývozu zboží, abyste ušetřili náklady a zároveň Vaše jednání bylo v souladu s platnou legislativou. Dozvíte se, jakou odpovědnost jako dovozci a vývozci u původu zboží nesete, kde najdete podmínky původu pro jednotlivé země, jaký je rozdíl mezi původem a statusem zboží a jak obojí souvisí s obchodováním v zónách volného obchodu a celních uniích. Zaměříte se na rozdíl mezi preferenčním a nepreferenčním původem, zjistíte, co znamená v celnictví pojem kumulace a následná verifikace a jaké povinnosti vám z ní plynou. Zorientujete se v podmínkách, kdy se používá certificate of origin, certificate of origin FORM.A, EUR.1, EURMED, prohlášení vývozce na faktuře, prohlášení schváleného vývozce na faktuře, A.TR, INF.4 …? Dozvíte se, co je to systém REX a zda se Vás týká. A dále mj. zda existuje nějaký zjednodušený postup v oblasti původu zboží. Seminář je prakticky veden, abyste získané informace ihned mohli využít ve své praxi.

Pokud platíte při dovozu clo a rádi byste se mu legálně vyhnuli nebo Vás aktuální situace na trhu nutí při vývozu snížit Vaše ceny tak, aby byly pro vašeho odběratele přijatelnější, klíčem je původ zboží. Jeho správnou aplikací dosáhnete významných úspor v cashflow firmy. Ovšem tyto „úlevy“ nejsou zadarmo. Dosáhnete na ně, jen pokud splníte velmi přísné podmínky mezinárodních dohod o původu zboží. Zorientujte se ve všech novinkách v oblasti původu zboží jak z roku 2016, 2017 tak i 2018.

Program:

Komu je určen:
Seminář Původ zboží a jeho význam při dovozu a exportu je určen exportním a importním firmám a také jejich zástupcům v celním řízení. Konkrétně pracovníkům celních oddělení, celních deklarací, expedic, logistiky, ale také ekonomům a účetním, kteří o těchto mezinárodních operacích následně účtují.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Seminář se koná v konferenčním centru hotelu Globus v Praze 4, Gregorova 2115/10, 148 00.

Výhody konferenčního centra:

Dopravní spojení k hotelu Globus:
Doprava metrem: stanice metra C Roztyly, výstup směr Ryšavého ulice, Horní Roztyly a dále podle směrových tabulí hotelu Globus (cca 5 minut pěšky).
Doprava autem: sjezd z D 1, exit 1

Našim klientům nabízíme možnost zprostředkovat ubytování v rámci pořádané akce. Přání klienta řešíme individuálně. V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte náš zákaznický servis na tel. 601 281 281 či e-mailem info@delego.cz

                                        
                   
                               


                  
Ing. Martina Jiříková
Ing. Martina Jiříková se úzce specializuje na významnou oblast logistiky – celnictví a navazující obory. 18 let pracovala v Celní správě ČR, kde mj. zastávala funkci ředitelky odboru cel a daní Celního úřadu v Mošnově. Dlouhodobě působila v lektorském sboru Celní správy ČR, kde úspěšně vytvořila koncepci celního interního vzdělávání pracovníků všech letišť v republice, když stála u vzniku dnes již legendárního celního kurzu CESTYL. V popředí jejího odborného zájmu je celní řízení jako takové a jeho návaznost na problematiku DPH, původ zboží, dodací podmínky a jejich vliv na celní hodnotu, problematika cestovního styku na letištích.


Aktualizujte předvolby souborů cookie