Semináře prezenční

Zákony o minimální mzdě v praxi (MiLoG ad.): povinná hlášení, formuláře, doporučené postupy při kontrole

Povinnosti českých zaměstnavatelů, kteří vysílají své zaměstnance do SRN, Rakouska a Francie

Lektor: Gabriela Černá

Cena s DPH:
3 376 Kč
Cena bez DPH:
2 790 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Cílem semináře je poskytnout českým zaměstnavatelům vysílajícím své zaměstnance pracovně do SRN, Rakouska a Francie komplexní přehled všech povinností, které musí podle zákona o minimální mzdě plnit. Např. podle § 16 MiLoG jsou zaměstnavatelé v určitých odvětvích (mj. v zasílatelství, dopravě a logistice) se sídlem v zahraničí povinni před začátkem každého pracovního výkonu předložit písemnou přihlášku (příslušnému úřadu celní správy) v německém jazyce a do 8 pracovních dnů po ukončení činnosti musí zapsat záznam o pracovní činnosti zaměstnance. Všechny formuláře se dodávají v německém jazyce a pro případnou kontrolu se uchovávají 2 roky. Při neplnění povinností vyplývajících z MiLoG je celní úřad oprávněn udělit pokutu ve výši 30 000 €, při neplacení základní minimální mzdy až 500 000 €. Navíc vše komplikuje fakt, že firmy, které své zakázky dále předávají svým subdodavatelům, ručí za dodržování MiLoG v celém svém dodavatelském řetězci. Majitel firmy tedy přímo odpovídá za vyplácení minimální mzdy nejen svým zaměstnancům, ale také zaměstnancům firem, které za něj zakázku převezmou. Seznamte se se všemi dopady do praxe a ověřte si, že plníte všechny povinnosti a praktické výpočty Milogu provádíte správně. Seminář se zaměří též na specifika rakouských a francouzských předpisů.

Čeští zaměstnavatelé, kteří vysílají své zaměstnance do Německa, Rakouska a Francie jsou povinni respektovat zákony o minimální mzdě (MiLoG, Loi Macron ad.). Zákon o minimální mzdě stanovuje kromě minimální hodinové mzdy rovněž povinnost hlášení pracovní činnosti, její dokumentaci a další náležitosti. Legislativní opatření o minimální mzdě jsou nejasná, nečitelná a administrativně náročná, jejich dodržování jsou však v praxi vyžadována, kontrolována a sankcionována. Seznamte se se všemi povinnostmi, které se Vás jako zaměstnavatelů, kteří vysíláte své zaměstnance do zahraničí, přímo dotýkají. Získejte praktické návody, jak postupovat při vyplácení a evidenci minimální mzdy svým zaměstnancům. Zjistěte, jaká specifika má zákon v Německu, v Rakousku a ve Francii.

Program:

Komu je určen:
Seminář Zákony o minimální mzdě v EU je určen jednatelům, personalistům a mzdovým účetním firem vysílajícím své zaměstnance do SRN, Rakouska nebo Francie, zejm. těm, které se zabývají dopravou.

  
Nahrávám...
Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Seminář se koná v konferenčním centru hotelu Globus v Praze 4, Gregorova 2115/10, 148 00.

Výhody konferenčního centra:

Dopravní spojení k hotelu Globus:
Doprava metrem: stanice metra C Roztyly, výstup směr Ryšavého ulice, Horní Roztyly a dále podle směrových tabulí hotelu Globus (cca 5 minut pěšky).
Doprava autem: sjezd z D 1, exit 1

Našim klientům nabízíme možnost zprostředkovat ubytování v rámci pořádané akce. Přání klienta řešíme individuálně. V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte náš zákaznický servis na tel. 601 281 281 či e-mailem info@delego.cz

                                        
                   
                               


                  
Gabriela Černá
Gabriela Černá je specialistkou na oblast mezd a personalistiky s více než dvacetiletou praxí. Pracovala jako vedoucí oddělení mzdových služeb ve společnosti Moore Stephens, v současnosti se profesionálně věnuje školením mzdové a personální problematiky a poradenství v těchto oblastech.


Aktualizujte předvolby souborů cookie