Delego logo Váš partner na cestě k informacím

13:05 | 26. září 2017

konec menu

KALENDÁŘ

ZÁŘÍ 2017
PÚSČPSN
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

ŘÍJEN 2017
PÚSČPSN
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Předchozí
měsíce…

Další měsíce…

DETAIL SEMINÁŘE

Ochrana osobních údajů a GDPR – nové nařízení EU, Praha

Jaká opatření přijmout, jak nastavit procesy, upravit dokumentaci a minimalizovat sankce GDPR

GDPR, nové nařízení EU 2016/679 o ochraně osobních údajů, přinese zásadní změny a povinnosti, jimž se nevyhne žádná obchodní společnost ani organizace. Za nedodržení povinností nového evropského nařízení navíc hrozí pokuta 4 % z obratu nebo až 0,5 mld. Kč. Problematika je natolik závažná a příprava napříč odděleními (HR, obchod, marketing, právní odd., IT ad.) tak časově náročná, že je s přípravou nezbytné začít již nyní. Získejte včas kompletní informace ke změnám a jejich dopadu do praxe, sankcím a konkrétní postupy na prakticky vedeném semináři.

Přednáší Mgr. Klára Valentová

Místo konání Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Datum konání 26. 09. 2017
Tento seminář realizujeme v Praze též v termínu 9. 11. 2017, přihlásit se můžete zde.
Cena   4590 Kč

V ceně je zahrnuto 2x občerstvení, teplý oběd, výukové materiály a certifikát. Při přihlášení více účastníků získáte slevu 15 %. Cena je uvedena bez DPH.

Popis semináře


Zaměření semináře

Ochrana osobních údajů je v České republice regulována především zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Správcům a zpracovatelům jsou při ochraně osobních údajů ukládány zejména povinnosti, zatímco subjektům údajů jsou dána práva. Celá tato problematika je dosud předmětem řady nedorozumění, neboť aplikace zákona o ochraně osobních údajů na praktické situace při zpracování osobních údajů je často obtížná.

Seminář poskytne účastníkům základní orientaci v problematice ochrany osobních údajů a přehled o povinnostech při zpracování osobních údajů, včetně nové úpravy, kterou přinese nové obecné nařízení EU o ochraně osobních údajů po nabytí účinnosti v roce 2018 ve světle nových výkladových pravidel Pracovní skupiny 29.

Seminář dále objasní, proč je osobní údaj předmětem právní úpravy, přiblíží smysl i obsah jednotlivých principů obsažených v zákonných předpisech. Probrány budou rovněž důsledky a sankce vyplývající z porušování zákona a závazných pravidel. Zároveň budou účastníci upozorněni na časté chyby a omyly při zpracování osobních údajů a problematické otázky vyplývající z aplikace zákonné úpravy v praxi.

Cílem semináře je poskytnout účastníkům informace nezbytné pro aplikaci GDPR do praxe a splnění všech souvisejících povinností. Seznamte se včas se všemi náležitostmi a konkrétními postupy.

Komu je seminář určen

Seminář Ochrana osobních údajů a GDPR je určen statutárním zástupcům společností, majitelům a vrcholovému vedení firem, personálním ředitelům a personalistům, mzdovým účetním, podnikovým právníkům, ale také IT manažerům a správcům počítačových sítí. Aplikace zákona je povinná pro soukromý i veřejný sektor, proto seminář využijí nejen zástupci podnikatelské obce, ale také státních orgánů a organizací.

Program

8:45–9:00Registrace účastníků + ranní káva
9:00–10:45Vývoj právní úpravy ochrany osobních údajů (stručný přehled)
Evropská úprava ochrany osobních údajů, Nové obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), Zákon o ochraně osobních údajů a související právní předpisy
Osobní údaje
Pojem osobní údaj a subjekt údajů, působnost zákona o ochraně osobních údajů, citlivé údaje, rodné číslo, co nového přinese GDPR
10:45–11:00Přestávka na občerstvení
11:00–12:00Zpracování osobních údajů
Definice, formy a způsoby zpracování osobních údajů, výjimky z působnosti zákona o ochraně osobních údajů, co nového přinese GDPR
Správce, zpracovatel, příjemce
Postavení a odpovědnost osob zpracovávajících osobní údaje, vztah mezi správcem a zpracovatelem, příp. příjemcem, smlouva o zpracování osobních údajů, co nového přinese GDPR
12:00–13:00Společný oběd
13:00–14:30Pravidla pro zpracování osobních údajů
Základní zásady zpracování osobních údajů, povinnost získat souhlas subjektu údajů, informační povinnost, bezpečnost zpracování osobních údajů, oznamovací povinnost, co nového přinese GDPR
Ochrana práv subjektu údajů
Právo na vysvětlení, odstranění závadného stavu, právo na náhradu majetkové a nemajetkové újmy, co nového přinese GDPR
14:30–14:45Přestávka na občerstvení
14:45–15:30Předávání osobních údajů do zahraničí
Volný pohyb osobních údajů v rámci EU, pravidla pro předávání osobních údajů do třetích států, co nového přinese GDPR
Úřad pro ochranu osobních údajů
Činnost a působnost Úřadu pro ochranu osobních údajů, odpovědnost za porušení zákonných povinností, co nového přinese GDPR
15:30–16:00Závěrečná diskuse a shrnutí
Místo konání a možnosti ubytování
Obchodní podmínky

Způsoby registrace