Semináře prezenční

Vysílání zaměstnanců do zahraničí vč. informací k aktuálním změnám (Slovensko, Francie ad.)

Povinnosti zaměstnavatele z pohledu pracovního práva, daně z příjmů, sociálního pojištění a imigračních požadavků

Lektor: Mgr. Ing. Jan Procházka, LL. M. eur., advokát, Ing. Lucie Rytířová, LL. M., daňová poradkyně, AK Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o.

Cena s DPH:
5 554 Kč
Cena bez DPH:
4 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.

Seminář Vysílání zaměstnanců do zahraničí Vás srozumitelným a přehledným způsobem seznámí se všemi povinnostmi, které musíte jako zaměstnavatelé plnit, pokud Vaši zaměstnanci působí v zahraničí. Seznámíte se s novinkami, které oblast vysílání zaměstnanců zasáhly v poslední době, např. s novým právním předpisem na Slovensku (od 18. 6. 2016), zpřísněním podmínek ve Francii, zpřehledněním výkladu k německému zákonu MiLoG aj. Dozvíte se, jak správně nastavit vyslání dle požadavků pracovního práva, a to jak českého, tak zahraničního (včetně např. pravidel pro poskytování minimální mzdy). Seznámíte se s daňovými dopady a obdržíte konkrétní doporučení, jak se lze vyhnout nadměrným administrativním a finančním komplikacím spojeným s placením daně z příjmů ve více státech. Zorientujete se v mezinárodních pravidlech pro koordinaci sociálního zabezpečení a souvisejících mezinárodních smlouvách, abyste zaměstnancům mohli kompetentně odpovědět na jejich dotazy, kde budou zdravotně pojištěni a zda nebudou zkráceny jejich nároky na důchod. Zaměstnavatele bude naproti tomu zajímat druhá stránka těchto mezinárodních pravidel, a to kde se odvádí povinné pojištění a jak se dá související administrativa zjednodušit.

Všechna probíraná témata si ověříte na praktických příkladech, upozorněni budete na časté chyby a na připravované legislativní změny. Dostatek prostoru bude věnováno Vašim dotazům a jejich řešení v praxi.

Vysílání zaměstnanců do zahraničí v poslední době zasáhla řada změn, které v praxi činí českým zaměstnavatelům potíže. Jedná se např. o nový právní předpis na Slovensku (od 18. 6. 2016), zpřísnění podmínek ve Francii (od 1. 7. 2016) či zpřehlednění výkladu k německému zákonu MiLoG aj. Navíc dlouhodobě se čeští zaměstnavatelé potýkají v praxi s řadou nejednotných výkladů zákonů českého i mezinárodního práva, s daňovými dopady, sociálním pojištěním atd. Zorientujte se v povinnostech při vysílání zaměstnanců do zahraničí a vyhněte se případným sankcím ze strany českých i zahraničních úřadů.

Program:

Komu je určen:
Seminář Vysílání zaměstnanců do zahraničí je určen personalistům, právníkům a dalším zaměstnancům z oblasti HR

  
Nahrávám...
Konferenční centrum hotelu Globus, Praha
Seminář se koná v konferenčním centru hotelu Globus v Praze 4, Gregorova 2115/10, 148 00.

Výhody konferenčního centra:

Dopravní spojení k hotelu Globus:
Doprava metrem: stanice metra C Roztyly, výstup směr Ryšavého ulice, Horní Roztyly a dále podle směrových tabulí hotelu Globus (cca 5 minut pěšky).
Doprava autem: sjezd z D 1, exit 1

Našim klientům nabízíme možnost zprostředkovat ubytování v rámci pořádané akce. Přání klienta řešíme individuálně. V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte náš zákaznický servis na tel. 601 281 281 či e-mailem info@delego.cz

                                        
                   
                               


                  
Mgr. Ing. Jan Procházka, LL. M. eur., advokát, Ing. Lucie Rytířová, LL. M., daňová poradkyně, AK Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o.
Mgr. Ing. Jan Procházka, LL. M. eur., advokát, AK Ambruz & Dark Deloitte Legal s.r.o., vedoucí týmu finančního a pracovního práva. Ve své pracovněprávní praxi je zaměřen na otázky přeshraničního působení zaměstnanců. Je členem představenstva spolku CzELA (spolek českých pracovněprávních advokátů) a sekce České advokátní komory pro pracovní právo.
Ing. Lucie Rytířová, LL. M., daňová poradkyně zaměřující se na zdanění fyzických osob, včetně sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění. Působí ve společnosti Deloitte, je členkou Prezidia Komory daňových poradců ČR a vedoucí odborné sekce daně zpříjmů fyzických osob této Komory.


Aktualizujte předvolby souborů cookie