Webináře nahrávky

Výpočet dovolené u DPP od 1. 1. 2024 a v pracovním poměru v příkladech

Jak počítat nárok na dovolenou u zaměstnanců – Jak poskytovat dovolenou u DPP a DPČ od 1. 1. 2024

Lektor: Mgr. Klára Valentová

Kdykoli dle Vašich časových možností
80 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.


Nová úprava dovolené je již v účinnosti několik let, a přesto u zaměstnavatelů stále v praxi vyvolává problémy při určování konkrétního nároku na dovolenou u jednotlivých zaměstnanců, zvlášť když se jedná o nějaké změny u daného zaměstnance (např. změna délky týdenní pracovní doby, čerpání překážek v práci nebo čerpání dovolené před nástupem na rodičovskou dovolenou). Od 1. 1. 2024 navíc nově vzniká povinnost poskytovat dovolenou také zaměstnancům pracujícím na základě DPČ nebo DPP, což u řady zaměstnavatelů vzbuzuje obavy. Jak tedy v praxi postupovat? Všechny postupy jsou demonstrovány na praktických příkladech a výpočtech.

Program:
Dovolená v pracovním poměru:
druhy dovolené
délka dovolené za kalendářní rok
poměrná část dovolené za kalendářní rok
dodatková dovolená
posuzování překážek v práci pro účely dovolené
pravidla čerpání dovolená
krácení dovolené
Dovolená u dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr:
současný stav vs. nová úprava po novele zákoníku práce od 1. ledna 2024

Komu je určen:
pro soukromou i veřejnou sféru, zejména pro personalisty, mzdové účetní, interní právníky a všechny vedoucí pracovníky či statutární zástupce firem a organizací.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


Mgr. Klára Valentová
Klára Valentová se specializuje zejména na pracovní právo a ochranu osobních údajů. Oboru ochrany osobních údajů se věnuje přes 20 let a poskytuje služby ve všech oblastech této právní disciplíny. Kromě klientské práce také pravidelně publikuje a účastní se odborných seminářů a konferencí. Je jedním ze zakládajících členů české asociace advokátů specializujících se na pracovní právo - Czech Employment Lawyers Association (CzELA), jejímž hlavním cílem je zvyšovat kvalitu pracovního práva a jeho praktické aplikace na území České republiky. Působila také jako člen pracovní skupiny České bankovní asociace pro ochranu osobních údajů.



Aktualizujte předvolby souborů cookie