Webináře nahrávky

Zdravotní stav dítěte a zdravotní úkony v MŠ, ZŠ, SŠ

Potvrzení lékaře o zdravotním stavu – Závažné onemocnění – Poskytování zdravotních úkonů – Podávání léků – Orientační a odborné lékařské vyšetření – Omezení dítěte na vzdělávání – Odpovědnosti – Návykové látky ad.

Lektor: JUDr. Mgr. Eva Janečková

Kdykoli dle Vašich časových možností
60 minut
Cena s DPH:
1 924 Kč
Cena bez DPH:
1 590 Kč

SLEVA za více přístupů
Přihlaste se se svým kolegou a oba získáte slevu 10 %.


Zdravotní stav dětí/žáků má vliv na vzdělávání, je určující pro přístup pedagogů k dítěti/žákovi, může vyžadovat od školy přizpůsobení prostředí apod. Kdy tedy vyžadovat potvrzení lékaře o zdravotním stavu dítěte, jak přizpůsobit prostředí při závažném onemocnění dítěte v průběhu vzdělávání, jaké zdravotní úkony mohou pedagogové poskytovat, kdy a za jakých okolností mohou podávat dětem léky, mohou provádět orientační vyšetření na návykové látky, kdy mohou žádat o orientační vyšetření a odborné lékařské vyšetření, jak řešit omezení dítěte na vzdělávání ze zdravotních důvodů, jak postupovat při výskytu vší ve škole? Získejte odpovědi na tyto otázky a doporučení z praxe na mnoha praktických příkladech, které jsou podloženy zákonnou úpravou.

Program:
Potvrzení lékaře o zdravotním stavu dítěte: Výhrada svědomí
Závažné onemocnění dítěte v průběhu vzdělávání
Poskytování zdravotních úkonů
Podávání léků
Orientační vyšetření a odborné lékařské vyšetření
Omezení dítěte na vzdělávání ze zdravotních důvodů
Možnost školy požadovat potvrzení o aktuálním zdravotním stavu dítěte po prodělané nemoci
Vši ve škole

Komu je určen:
všem pracovníkům v oblasti školství a zaměstnancům školského odboru zřizovatelů.

  
Nahrávám...
Nahrávka
Nahrávku webináře je možné zhlédnout kdykoli, a to i opakovaně, maximálně však na dvou zařízeních (např. z práce a z domova). Kdykoli je také možné sledování nahrávky přerušit. Přístup není vázán na konkrétní datum a není časově limitován.

Ke sledování nahrávky nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí vám kvalitní připojení k internetu a běžné reproduktory nebo sluchátka. Připojíte se prostřednictvím webového prohlížeče (prokliknete se na zaslaný odkaz) nebo v aplikaci Adobe Connect, která je volně ke stažení.

Osvědčení o absolvování kurzu zasíláme na vyžádání.


JUDr. Mgr. Eva Janečková
JUDr. Eva Janečková se dlouhodobě zabývá problematikou školské legislativy a oblasti školství obecně, a to včetně ochrany osobních údajů ve školách. Je konzultantkou SMS – služby pro oblast školství. Od roku 2005 do roku 2014 pracovala na Úřadu pro ochranu osobních údajů, v současné době pracuje jako pověřenec pro ochranu osobních údajů pro městskou část Prahy 8 a její příspěvkové organizace. Je také konzultantem pro Sdružení místních samospráv. Je autorkou a spoluautorkou řady odborných publikací a článků, odbornou lektorkou od roku 2005.





Aktualizujte předvolby souborů cookie